Koduste ilurituaalide ja professionaalsete hoolduste võimas kombinatsioon

01.12.2023

Pühadeaeg läheneb ning on aeg hakata valmistuma glamuurseteks pidudeks ja koosviibimisteks. Koduseid ilurituaale ja professionaalseid hoolduseid oskuslikult kombineerides on võimalik saavutada särav ja kaunis jume. Õige nahahooldus aitab lisaks kaunile välimusele luua ka meeldiva enesetunde, muutes pühadehooaja veelgi nauditavamaks ja meeldejäävamaks.

Kodune ettevalmistus

Kauni naha saladus on kodune hooldus! Kindel rutiin ja pidev hoolitsus aitavad hoida naha tervena ning aeglustavad vananemist. Confido kosmeetiku Maria Hintseri sõnul on nahahoolduse kolm põhilist sammu puhastamine, toniseerimine (naha tasakaalustamine) ning niisutamine. „Soovitan kord nädalas teha kodus niisutavat maski või kasutada maski öökreemina. Koorida võiks nägu 1–2 korda kuus, kuid selle võiks jätta pigem spetsialisti hoolde, kes valib koorimise lähtuvalt naha hetkeseisundist,“ soovitab kosmeetik.

Kiireid tulemusi andvad näohooldused

Spetsialisti poole soovitab kosmeetik pöörduda ka siis, kui on tunne, et koduhooldusest üksi ei piisa. Esimeseks protseduuriks soovitab Maria keemilist koorimist, mida kombineeritakse valgusteraapiaga. Keemiline koorimine eemaldab kontrollitud sügavusel kahjustunud nahakihid ning ergutab uute, tervemate paljunemist. Valgusteraapia parandab ja stimuleerib raku loomulikku ainevahetust, aidates stimuleerida kollageeni tootmist.

Suurepärase tulemuse annab kosmeetiku sõnul ka kollageeniteraapia ehk microneedling. Protseduuri tehakse mugava ja käepärase aparaadiga, mille otsikus on pisikesed nõelad, millega tekitatakse nahale mikroavad. Pisikeste nahaavade kaudu imenduvad toimeained sügavamale nahakihtidesse. Paar päeva pärast protseduuri näeb nahk välja märgatavalt noorem ja säravam ning ajaga tulemus paraneb. Ühekordne efekthooldus sobib ideaalselt 5–7 päeva enne üritust naha pinguldamiseks ja värskendamiseks.

Maria toob välja ka klientide palavalt armastatud näohoolduse OxygeneO ehk süstivaba noorendamise, mis on ideaalne protseduur päev-kaks enne pidustusi.

Nahakvaliteedi parandamiseks

Julgematele soovitab Confido esteetilise meditsiini õde Triinu Lääne enne pidustusi ilusüstide protseduure, nagu mesoteraapia ja redermalisatsioon. „Mesoteraapia on üks populaarsemaid iluprotseduure, mis võib teha nahaga imet! Selle peale saab loota, kui ollakse lootusetult hiljaks jäänud,“ tõdeb esteetilise meditsiini õde. Protseduuri käigus süstitakse vitamiine, mineraale ja hüaluroonhapet otse nahka, aidates nahka noorendada ja elustada ning muutes jume säravaks ja värskeks.

Sära andva mesoteraapia eelis on, et see on kiire ja tõhus. Protseduur on hästi talutav, järelhooldus ei nõua liigselt aega ega piiranguid ning tulemusi on näha peaaegu kohe. Kuigi tulemusi on näha peale esimest protseduuri, siis on parimate ja pikaajalisemate tulemuste saavutamiseks soovitatav korrata protseduuri kord nädalas 3–5 nädala jooksul. „Seepärast on mesoteraapia ideaalne protseduur, mida võiks kaaluda enne pühade algust, kui aega on vähe,“ soovitab Triinu.

Triinu teine lemmik iluhooldus, mida tasub enne pühade algust proovida, on redermalisatsioon. Selle protseduuri käigus süstitakse nahka hüaluroonhapet ja merevaikhapet sisaldavat preparaati, et nahka sügavuti niisutada ja elustada.

Redermalisatsioon on eriti kasulik kuiva või dehüdreeritud naha korral, kuna aitab parandada naha tekstuuri, vähendab peeneid jooni ja annab imeliselt särava jume. „Redermalisatsiooni toimeained nõuavad veidi pikemat perioodi, et tulemusi märgata, ja sellepärast on soovitatav teha protseduuri vähemalt paar nädalat enne pidustuste algust. Parimad tulemused on nähtavad isegi 4–6 nädalat pärast protseduuri,“ nendib esteetilise meditsiini õde ning lisab, et tulemused on kauakestvad, mistõttu on see suurepärane valik neile, kes soovivad saavutada säravat tulemust pikemaks perioodiks.

Kodune nahahooldus on tulemuste saavutamisel väga oluline

Parimad tulemused on võimalik saavutada siis, kui kombineerida koduhooldust kliinikus pakutavaga. Esmalt soovitame pöörduda konsultatsiooni, kus kosmeetik või esteetilise meditsiini õde selgitab välja, millised on kliendi eelnevad nahahooldusega seotud kogemused ning milliseid tooteid ta kodus kasutab. Seejärel hinnatakse kliendi naha seisundit ja koostatakse talle individuaalne hoolduskava, mis lähtub kliendi nahatüübist ja seisundist ning seatud eesmärkidest.

Vaata lisaks: