Hea klient! Veebibroneeringuid ei ole võimalik teha ajavahemikus 5. oktoober kell 21.15 kuni 6. oktoober kell 07.00. Palun saatke broneerimiseks kiri aadressile info@confido.ee. Vabandame!

Vaktsineerimine

Inimene puutub iga päev kokku tuhandete haigusetekitajatega. Nende eest pakub kaitset immuunsüsteem, mis töötab pidevalt ja märkamatult. Vaktsineerimine aitab organismi immuunsüsteemil ohte ära tunda ja neile vastu astuda.

Vaktsineerimise tulemusel kujuneb sarnane immuunsus, nagu nakkushaiguse läbipõdemisel. See tähendab, et inimese keha suudab hiljem vastava haigusega kokku puutudes kahjulikud mikroorganismid enne nende massilist paljunemist hävitada. Nõnda takistab vaktsineerimine nakkuse levimist.

Vaktsineerimisvajadus sõltub mitmetest faktoritest:

  • milliseid nakkushaigusi on inimene juba põdenud
  • milliseid vaktsiine on juba tehtud
  • millised on tööga seotud riskid
  • kas Eestis esineb ohtlikke haiguspuhanguid
  • kuhu plaanitakse lähiajal reisida.

Kõikide vaktsineerimist puudutavate küsimustega tasub pöörduda Confido perearsti või üldarsti poole, kes vajadusel korraldab teile uued vaktsineerimised.

Ninna pihustatav gripivaktsiin (2-18-aastastele lastele)

Otsi vabasid aegasid

Gripp on äge viiruslik haigus, mis levib tavaliselt aevastamisel või köhimisel vabanevate piiskade abil. Väikelapsed (0–5 a) kuuluvad gripi riskirühma, sest gripp põhjustab lastel tihti tüsistusi, millest sagedasemad on bakteriaalsed kõrva- ja kopsupõletikud. Seetõttu soovitame lapsi alates kuuendast elukuust kindlasti igal sügisel gripi vastu vaktsineerida.

Laste vaktsineerimine gripi vastu:

  • aitab ennetada pereliikmete haigestumist (eriti oluline, kui peres on alla kuue kuu vanuseid lapsi)
  • kaitseb grippi haigestumise eest vanavanemaid
  • vähendab arstilkäike, antibiootikumikuure ja haiglasse sattumisi

Lisaks tavalisele süstitavale gripivaktsiinile on lastele olemas ka ninna pihustatav gripivaktsiin, mis on lapsele oluliselt mugavam. Erinevalt süstistavast vaktsiinist, mis kaitseb kahe A-gripi ja kahe B-gripi tüve eest, kaitseb ninna pihustatav vaktsiin kahe A-gripi ja ühe B-gripi tüve eest.

Lapsele ninna pihustatav gripivaktsiin aitab kaitsta vaktsiinis sisalduva gripiviirustüve ja neile lähedaste viirustüvede eest. Vaktsiini pihustatakse mõlemasse ninasõõrmesse. Vaktsiini manustamise ajal saab laps normaalselt hingata, ei ole vajadust aktiivselt sisse hingata või nina kaudu õhku sisse tõmmata. Pärast vaktsiini manustamist reageerib immuunsüsteem selliselt, et hakkab ise tootma kaitset gripiviiruse vastu. Vaktsiini ükski koostisosa ei põhjusta grippi haigestumist.

Lastele ja noorukitele alates 24. elukuust manustatakse üks annus. Alla üheksa-aastasele lapsele, keda ei ole varem gripi vastu vaktsineeritud, tuleb vähemalt nelja nädala pärast manustada teine annus.

Kõikide meie juures tehtud vaktsineerimiste kohta teeme märke teie vaktsineerimispassi, mille palume teenusele tulles kaasa võtta. Vajaduse korral väljastame lisatasu eest uue passi.

Rohkem infot gripi vastu vaktsineerimise kohta leiate Terviseameti kodulehehelt.

NB! Tegemist on tasulise vaktsiiniga, mida riiklik süsteem ei kata. 2024/2025 hooaja vaktsineerimine ninna pihustatava gripivaktsiiniga algab orienteeruvalt 2024. aasta oktoobri teisest poolest.

Asukohad

Hind

Teenus
Hind
Ninna pihustatav gripivaktsiin (2-18-aastastele lastele)
40 €

Teenuste eest saad tasuda ka mitmes osas, järelmaksu või väikelaenuga. Loe lähemalt SIIT.

BRONEERIMINE

Broneeri iseteeninduses