Hea klient! Veebibroneeringuid ei ole võimalik teha ajavahemikus 5. oktoober kell 21.15 kuni 6. oktoober kell 07.00. Palun saatke broneerimiseks kiri aadressile info@confido.ee. Vabandame!

Tegevusterapeudi vastuvõtt

Otsi vabasid aegasid

Tegevusteraapia eesmärk on parandada tegevusvõimet, aidates saavutada maksimaalset iseseisvust, mis vastab inimese vajadustele ja võimetele. Tegevusteraapia hõlmab tööga, vaba ajaga ja enesehooldusega seotud tegevuste toetamist ja arendamist. Eesmärgid saavutatakse igapäevategevuste kaudu, näiteks toiduvalmistamine, söömine, meikimine, hoolitsemine jm.

Tegevusteraapia on soovituslik näiteks neuroloogiliste, psühhiaatriliste, ortopeediliste haigustega ning kognitiivsete häirete või füüsiliste vigastustega inimestele, kes vajavad abi igapäevaelus vajalike oskuste ja funktsioonide taastamisega.

Tegevusterapeudi esmasel vastuvõtul hinnatakse probleemi, püstitatakse eesmärgid ja koostatakse teraapiaplaan. Korduvatel vastuvõttudel hinnatakse teraapia mõju ning tehakse teraapiaplaanis vastavaid korrektuure.

Hindamine tehakse vaatluse, intervjuude ning erinevate testide ja mõõdikute abil. Tegevusvõime hindamise eesmärk on mõista indiviidi tugevusi ja tuvastada tegureid, mis piiravad, toetavad või parandavad tema tegevusvõimet. Hinnangu alusel koostatakse teraapiaplaan, mis keskendub peamiselt kolmele aspektile: oskuste ja võimete arendamine, tegevuste kohandamine ning keskkonna kohandamine. Kõik need tegurid mõjutavad inimese võimet osaleda igapäevategevustes.

  • Oskuste ja võimete arendamine: arendatakse nii füüsilisi, kognitiivseid kui ka emotsionaalseid oskuseid, mida inimene vajab igapäevategevustes.
  • Tegevuste kohandamine: terapeut võib soovitada ja õpetada alternatiivseid meetodeid või kohandusi, et inimene saaks teha vajalikke tegevusi vaatamata oma piirangutele.
  • Keskkonna kohandamine: terapeut aitab luua või kohandada keskkonda (näiteks kodu või töökoht), et see toetaks inimese võimet olla iseseisev ja tõhus oma igapäevatoimetustes.

Enne vastuvõtule tulekut soovitame läbi mõelda isiklikud eesmärgid ja ootused tegevusteraapiale. Vastuvõtule on soovituslik tulla mugavate riietega, milles saab vabalt liikuda.

NB! Tegevusterapeut võtab vastu patsiente alates 14. eluaastast.

Asukohad

Confido Meditsiinikeskus
Veerenni 51, Tallinn

Hind

Teenus
Hind
Kestus kuni
Tegevusterapeudi vastuvõtt
70 €
60 min
Tegevusterapeudi vastuvõtt korduv
50 €
30 min

Teenuste eest saad tasuda ka mitmes osas, järelmaksu või väikelaenuga. Loe lähemalt SIIT.

BRONEERIMINE

Broneeri iseteeninduses